Terug naar overzicht

AI gaat deze 5 functies vervangen!

Als uitzend- en detacheringsbureau ziet TeamQ14 in dat de opkomst van AI-tools, zoals ChatGPT, vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in verschillende industrieën vrijwel zeker zal gaan beïnvloeden. Wij informeren je hier daarom graag over. In dit artikel bekijken we welke vijf functies grotendeels overgenomen gaan worden door AI-tools.

TeamQ14 AI gaat deze 5 functies vervangen!

1. De klantenservice

Customer support is het helpen van klanten met onduidelijkheden en vragen. Op het moment wordt dit zowel door AI als mens gedaan. Er is steeds meer vraag om hulp en service vanuit klanten. Veel van die vragen zijn van dezelfde aard. Deze kunnen makkelijk beantwoord worden aan de hand van een Intelligent Virtual Agent (of IVA) via een chatbot-functie op de website of app.

De IVA probeert aan de hand van vragenstelling data te verwerken en herkennen binnen de database. Op basis hiervan geeft de IVA het beste antwoord op de vraag. De IVA doet het op het moment echter slechter op vragen die complexer of specifieker van aard zijn.

In de toekomst kan de klantenservice niet alleen als chatbot functioneren maar ook via spraak. Daarnaast blijft de AI meer leren over de problemen van klanten aan de hand van Machine Learning en zullen zij in de toekomst ook complexere vragen kunnen beantwoorden.

 

2. Content- en blogschrijvers

De meeste content- en blogschrijvers onderzoeken verschillende artikelen op het internet bij het creëren van een blog. Zij zullen ongetwijfeld vervangen worden door AI.

ChatGPT heeft een veel breder overzicht van die verschillende artikelen en combineert die kennis vele malen sneller tot één product. Een AI kan alleen geen origineel blog opstellen op basis van unieke bevindingen uit veldonderzoek. Daarnaast heeft AI geen emotie en kunnen ervaren copywriters om die reden veel beter de aandacht van de lezer behouden.

In de toekomst zal kunstmatige intelligentie echter ook de tone of voice van doelgroepen kunnen herkennen en zullen ook deze schrijvers in een nauwe positie gedreven worden.

3. Vervoersfuncties

Kunstmatige intelligentie drijft machines met menselijke intelligentie. Het is de laatste jaren een actueel onderwerp om deze technologie om die reden ook binnen de transportatie en het verkeer te implementeren. Hieronder vallen bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s, verkeersmanagement en piloot loze helikopters.

Dit klinkt allemaal misschien heel gek, maar we zien het nu al gebeuren op kleinere schaal in de auto’s van vandaag. Een Tesla kan met de camera mens en verkeer identificeren op de weg en het in een geanimeerd dashboard vertonen op luchtniveau. In de toekomst wordt dit alleen maar geavanceerder en zal er minder vraag komen naar chauffeurs.

IMG_3489-1

4. De receptionist

Steeds meer bedrijven hebben geen receptionist meer hangen aan de balie voor de ingang. Kunstmatige intelligentie heeft de potentie om een veel betere eerste indruk te leveren. Het is bovendien vele malen efficiënter.

AI-machinerie kan alle taken overnemen van een receptionist. Aan de hand van de technologie van Natural Language Processing kan AI op basis van een unieke stem en grammaticaal model spreken en begroeten. Daarnaast kan AI direct vragen beantwoorden en de bezoeker inchecken in de database. Kunstmatige intelligentie is bovendien leuker!

 

pexels-pavel-danilyuk-6809656

5. De boekhouder

Boekhouding is een taak die erg handmatig is. Boekhouders zijn de hele dag bezig met gegevens analyseren en invoeren gerelateerd aan belastingen, bankieren of salarisadministratie. Dit is een taak die AI heel goed op kan pakken.

AI kan aan de hand van geautomatiseerde workflows bepaalde handmatige processen versimpelen. Daarnaast is AI meteen goed te koppelen aan de uitvoeringen van betalingen en inkooporders. Dit maakt een boekhouder zijn taak veel makkelijker.

TeamQ14 Quote

Het zijn ontzettende toppers die deze baantjes in onze maatschappij vervullen. Als uitzendbureau zien wij met eigen ogen hoe hard we ze nog nodig hebben. Toch zien wij dat direct contact tussen werknemer en consument sterk zal verminderen in de toekomst. Met de komst van nieuwe digitale technologieën komt er meer kijken bij werkgelegenheid dan alleen functievervangingen.

 

De komst van AI creëert namelijk veel nieuwe functies voor beheer en inzet ervan. Bij uitzendbureau TeamQ14 bieden wij onder andere functies aan die kennis vereisen en niet te vervangen zijn door AI. Bekijk ons aanbod vandaag nog!